taietei de casa
Pâine și aluaturi de casă

Tăieței de casă cu ou

Eu ador tăiețeii de casă și tocmai din acest motiv îi pregătesc destul de des. Nu e supă de pui fără acești tăieței la noi pe masă.

Se pregătesc extrem de ușor, din doar 3 ingrediente. Ok, din 4 ingrediente, ca să pun și sarea la numărătoare. Deși pare ceva foarte complicat, nu este deloc. Se frământă pur și simplu un aluat din toate ingredientele date, după care se întinde și se pregătește din el modelul de paste dorit.
Doar montez mașina de tăieței și rapid pregătesc tăiețeii de casă, proaspeți și buni. ❤

INGREDIENTE

300 g făină tip 550

3 ouă

1 lingură ulei de floarea soarelui

1 lingură de sare

Poate că era puțin mai greu când nu aveam un robot de bucătărie, pentru că trebuia să depun mai mai mult efort fizic ca să frământ, însă acum e floare la ureche.
Așadar, am așezat toate ingredientele în robot, am setat viteza maximă și în 30 de secunde am obținut aluatul dorit.

oua de casa

taietei cu ou

taitei cu ou

reteta de taietei

Pentru a forma tăiețeii am folosit o mașină de paste. Este o mașină de foarte bună calitate fabricată în Italia, ușor de curățat și de întreținut, la care poți schimba accesoriile în funcție de modelul de pastele pe care dorești să-l obții.
De data aceasta am pregătit tăieței pentru supă extraordinar de buni. Pentru a economisi spațiu, dar și timp, m-am folosit de acest stand pentru uscat paste. Este incredibil de util. Tăiețeii se usucă în 2-3 ore, sunt întinși și nu se rup atât de tare ca și cei uscați pe pânză de bumbac.

foi lasagna

taitei cu ou de casa

taietei de casa cu oua

taitei de casa

taietei de casa cu ou

Așadar, aceasta este rețeta de tăieței de casă pe care v-o propun azi. O rețetă clasică, extrem de simplă și rapidă în același timp.