miel cu orez
Preparate cu carne

Mușchi de miel în stil oriental – Kabuli Palaw

E atât de moale, parcă se topește în gură iar marinada pe care am pregătit-o anulează mare parte din gustul specific cărnii de miel, așa că orice năzuros o va savura cu plăcere.

Aș spune că e unul din preparatele mele preferate. ”Kabuli palaw” este denumirea originală și este un pilaf ce se pregătește în Kabul, Afganistan, cu carne de vită sau miel. L-aș pregăti mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel în măcelării sau supermarketuri. Merge și cu vită, dar mie tot cu miel îmi place mai mult. E atât de moale, parcă se topește în gură iar marinada pe care am pregătit-o anulează mare parte din gustul specific cărnii de miel, așa că orice năzuros o va savura cu plăcere.

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:

600 g muschi de miel

4-5 cepe

250 ml lapte

20 ml ulei

1 lingură turmeric

1 lingură coriandru

1 lingură chimin

1 lingură chilli

sare/piper

INGREDIENTE PENTRU TOCĂNIȚĂ:

30 ml ulei de măline

1lingură turmeric

sare/piper

1 cub de unt

1 morcov

30 g stafide

orez basmati

MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI

Am curățat și am tăiat ceapa în 4. Am așezat-o împreună cu laptele în vasul robotului. Amestecul obținut l-am strecurat; am avut nevoie doar de zeamă. Am condimentat-o și am pus în ea carnea tăiată cuburi.
Eu am pus-o la rece pentru 15 minute pentru că am marinat carnea în vid, însă pentru a marina carnea în modul clasic, lasați carnea să se marineze de pe-o zi pe alta.

ceapa

zeama strecurata

miel cuburi

miel marinat in ceapa

MODUL DE PREGĂTIRE AL TOCĂNIȚEI

Am scos carnea din marinadă și am pus-o într-o cratiță antiaderentă. Am lăsat-o să fiarbă în suc propriu. Când carnea s-a fiert, am adăugat condimentele, uleiul și puțină apă.
Morcovul l-am ras pe răzătoarea mare și l-am ras la tigaie împreună cu untul și stafidele. După ce s-a înmuiat am adăugat și puțin turmeric.

miel marinat

carne de miel

morcovi caliti

orez

Poftă bună!