Mușchi de miel în stil oriental – Kabuli Palaw
E atât de moale, parcă se topește în gură iar marinada pe care am pregătit-o anulează mare parte din gustul specific cărnii de miel, așa că orice năzuros o va savura cu plăcere.
Aș spune că e unul din preparatele mele preferate. ”Kabuli palaw” este denumirea originală și este un pilaf ce se pregătește în Kabul, Afganistan, cu carne de vită sau miel. L-aș pregăti mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel în măcelării sau supermarketuri. Merge și cu vită, dar mie tot cu miel îmi place mai mult. E atât de moale, parcă se topește în gură iar marinada pe care am pregătit-o anulează mare parte din gustul specific cărnii de miel, așa că orice năzuros o va savura cu plăcere.
INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:
600 g muschi de miel
4-5 cepe
250 ml lapte
20 ml ulei
1 lingură turmeric
1 lingură coriandru
1 lingură chimin
1 lingură chilli
sare/piper
INGREDIENTE PENTRU TOCĂNIȚĂ:
30 ml ulei de măline
1lingură turmeric
sare/piper
1 cub de unt
1 morcov
30 g stafide
orez basmati
MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI
Am curățat și am tăiat ceapa în 4. Am așezat-o împreună cu laptele în vasul robotului. Amestecul obținut l-am strecurat; am avut nevoie doar de zeamă. Am condimentat-o și am pus în ea carnea tăiată cuburi.
Eu am pus-o la rece pentru 15 minute pentru că am marinat carnea în vid, însă pentru a marina carnea în modul clasic, lasați carnea să se marineze de pe-o zi pe alta.
MODUL DE PREGĂTIRE AL TOCĂNIȚEI
Am scos carnea din marinadă și am pus-o într-o cratiță antiaderentă. Am lăsat-o să fiarbă în suc propriu. Când carnea s-a fiert, am adăugat condimentele, uleiul și puțină apă.
Morcovul l-am ras pe răzătoarea mare și l-am ras la tigaie împreună cu untul și stafidele. După ce s-a înmuiat am adăugat și puțin turmeric.
Poftă bună!