Rulada de miel cu hribi
Nu știu dacă-mi plac hribile mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic. Am încercat rulada aceasta și o voi pregăti cu fiecare ocazie de acum înainte.
Nu știu dacă-mi plac hribile mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic.
Pot să spun că această ruladă e pregătită după o rețetă inventată, cu ingrediente preferate și că din acest moment va fi un preparat nelipsit din meniurile mele. Cu siguranță voi încerca și varianta cu alte tipuri de carne.
INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:
500 g carne de miel
sare/piper
3-4 linguri tahini
4-5 roșii cherry
câteva fire de chivas
2 felii lămâie
INGREDIENTE PENTRU RULADĂ:
20 g unt
200 g hribi
1 fir ceapă verde
1 ardei roșu
1 morcov mic
pătrunjel verde tocat
sare/piper
paprika
INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ:
20 ml ulei de măsline
20 g unt
2 ouă
pesmet
făină de mălai
mac
sare/piper
PREGĂTIREA MARINADEI:
Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare.
Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas. Peste ea am turnat tahini pe care l-am ”lungit” cu puțină apă.
Eu am marinat-o în vid timp de 15-20 de minute, însă pentru marinarea clasică recomand să o lăsați la marinat până următoarea zi.
PREPARAREA RULADEI:
În timp ce carnea a stat la marinat, am pregătit umplutura de ciuperci. Am sotat pur și simplu legumele în unt, apoi le-am lăsat să se răcească puțin.
Am scos carnea din caserolă și am întins-o pe blatul de lucru. Am așezat peste ea ciupercile sotate și roșiile din marinadă. Am rulat și am legat bine rulada cu sfoară. Am pus-o într-o tavă, am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru a nu face crustă și am copt-o 30 de minute la 180°C.
După ce s-a copt, am lăsat rulada să se răcească. Am pregătit între timp un mix din pesmet, făină de mălai, mac și sare. Am bătut ouăle și am procedat exact ca și la pregătirea șnițelelor: făină-ou-făină-ou și crusta de pesmet la final.
Am rumenit rulada într-o tigaie în care am pus puțin ulei.
Se poate servi atât alături de o garnitură de cartofi sau chiar un piure de mazăre, dar poate fi și un aperitiv grozav pe masa d-voastră.
Poftă bună!