rulada feliata
Aperitive,  Preparate cu carne

Rulada de miel cu hribi

Nu știu dacă-mi plac hribile mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic. Am încercat rulada aceasta și o voi pregăti cu fiecare ocazie de acum înainte.

Nu știu dacă-mi plac hribile mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic.

Pot să spun că această ruladă e pregătită după o rețetă inventată, cu ingrediente preferate și că din acest moment va fi un preparat nelipsit din meniurile mele. Cu siguranță voi încerca și varianta cu alte tipuri de carne.

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:

500 g carne de miel

sare/piper

3-4 linguri tahini

4-5 roșii cherry

câteva fire de chivas

2 felii lămâie

INGREDIENTE PENTRU RULADĂ:

20 g unt

200 g hribi

1 fir ceapă verde

1 ardei roșu

1 morcov mic

pătrunjel verde tocat

sare/piper

paprika

INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ:

20 ml ulei de măsline

20 g unt

2 ouă

pesmet

făină de mălai

mac

sare/piper

PREGĂTIREA MARINADEI:

Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare.
Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas. Peste ea am turnat tahini pe care l-am ”lungit” cu puțină apă.
Eu am marinat-o în vid timp de 15-20 de minute, însă pentru marinarea clasică recomand să o lăsați la marinat până următoarea zi.

carne miel

rulada marinata

PREPARAREA RULADEI:

În timp ce carnea a stat la marinat, am pregătit umplutura de ciuperci. Am sotat pur și simplu legumele în unt, apoi le-am lăsat să se răcească puțin.
Am scos carnea din caserolă și am întins-o pe blatul de lucru. Am așezat peste ea ciupercile sotate și roșiile din marinadă. Am rulat și am legat bine rulada cu sfoară. Am pus-o într-o tavă, am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru a nu face crustă și am copt-o 30 de minute la 180°C.

legume calite

carne

legatura

După ce s-a copt, am lăsat rulada să se răcească. Am pregătit între timp un mix din pesmet, făină de mălai, mac și sare. Am bătut ouăle și am procedat exact ca și la pregătirea șnițelelor: făină-ou-făină-ou și crusta de pesmet la final.
Am rumenit rulada într-o tigaie în care am pus puțin ulei.

rulada

rulada pane

rulada in crusta

Se poate servi atât alături de o garnitură de cartofi sau chiar un piure de mazăre, dar poate fi și un aperitiv grozav pe masa d-voastră.

rulada de miel
Poftă bună!