sun food
Preparate cu legume

Năut în stil oriental

Am mai scris despre proprietățile năutului în rețetele mele, dar am să vă reamintesc câteva pe care le apreciez în mod deosebit: este o sursă deosebită de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu și calciu, toate se găsesc în boabele de năut. Unde mai pui că nu conține nici gluten.

Pentru că năutul se poate pregăti în diverse moduri m-am gândit să vă aduc un preparat nou, delicios. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie. 

INGREDIENTE

20 cm dintr-o rădăcină de praz
1 morcov mic ras
30 g stafide
50 g grăsime vegetală
1 conservă de năut
2 mâini de spanac proaspăt
200 g smântână vegetală
100 ml stock de legume
1 lingură pudră de corindru
sare

Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușe. Am adăugat zeama de legume.

curry
orez basmati

Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute. Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

retete cu naut
retete cu spanac
retete de post

Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.
Sper că vă tentează rețeta de azi. Nouă ne place foarte mult.

retete cu orez

Poftă bună!