ciorba acra
Supe și ciorbe

Ciorbă de curcan a la grec

Ciorbele acre sunt printre preferatele mele. Și, desigur, vreo 5-6 ardei iuți alături.
Da, știu… Sunt mulți dar datorită lor am început să mănânc ciorba de burtă.

Ei, dar azi ți-am adus o ciorbă mai apreciată, o ciorbă care se fierbe mult și lent. O ciorbă cu carne de curcan, legume și o mână de orez. Acrișoară că i-am pus un strop de oțet. De vișine, că ăla-mi place. Dar dacă ai altul la îndemână, nu-i niciun bai. E chiar perfect!

INGREDIENTE

500 g carne de curcan

2 foi de dafin

2 morcovi

1 rădăcină pătrunjel

2 căței de usturoi

1 ceapă

ardei roșu

80 g orez

350 ml smântână

3 gălbenușuri de ou

50 ml ulei

1-2 linguri oțet

sare/piper

pătrunjel verde tocat

Într-o oală cu apă rece am pus foile de dafin și carnea de curcan la fiert. Mie îmi place s-o fierb lent, cam 3-4 ore, să fie extrem de fragedă, să se topească în gură. Dacă ai la îndemână o oală sub presiune ca și <a href=”http://profitshare.ro/l/3267300″ target=”_blank”>aceasta</a> poți scurta timpul de fierbere la aproximativ 45 de minute. Mai fac și eu așa uneori.
Între timp am pregătit legumele. Rădăcinoasele le-am spălat, le-am curățat și le-am tăiat cuburi, iar ceapa, usturoiul și ardeiul le-am tocat cu ajutorul tocătorului Apoi le-am călit ușor în cei 50 ml de ulei și un strop de apă.

carne de curcan

legume

La jumătatea timpului de fierbere am adăugat toate legumele în supă, iar la final, am dres-o cu smântână și gălbenușurile de ou. Aici a venit momentul să adaug orezul. Ciorba e suficient de fierbinte încât să-l gătească fără ca acesta să se transforme în ”floare” și să se zdrobească.
Am potrivit gustul cu sare, piper și oțet și, bineînțeles, am presărat deasupra muuult pătrunjel verde tocat.

smantana

ciorba de curcan

ciorba a la grec

E o ciorbă minunată mai ales pe frigul ăsta.
Poftă bună!