varza gratinata
Preparate cu legume

Varză de Bruxelles gratinată

Varza de Bruxelles este specială atât prin mărimea ei, prin gust, dar mai ales prin proprietățile sale. E aromată, aș zice eu. E plină de vitamine și are mai multă vitamina C și D decât conopida. Doar broccoli o întrece.

Varza de Bruxelles este specială atât prin mărimea ei, prin gust, dar mai ales prin proprietățile sale. E aromată, aș zice eu. E plină de vitamine și are mai multă vitamina C și D decât conopida. Doar broccoli o întrece. Unde mai pui că e bogată în acid folic. Mineralele pe care le conține, ajută la cicatrizarea rănilor, este un bun diuretic și se pare că este un remediu excelent pentru stările de oboseală.

Și cei mici pot s-o consume. Poate fi introdusă în alimentația acestora după vârsta de 1 an.

Azi m-am gândit să pregătesc o rețetă ușoară, bazată pe două ingrediente principale: varză și brânzeturi. Se potrivesc de minune, iar gustul e nemaipomenit.

INGREDIENTE

500 g varză de Bruxelles

50 g unt

100 g mozzarella

100 g emmental

200 ml  smântână pentru gătit

100 ml lapte

1 ou

sare/piper

Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare.
Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți și am fiert-o timp de 2 minute.

varza taiata

Am pus mozzarella, untul, oul, smântâna și laptele în blender și cu ajutorul acestuia am pregătit sosul. Nu am uitat de condimente. Acestea se blendează împreună cu sosul pentru a-i activa gustul.

sos de smantana

Într-o tavă din sticlă termorezistentă am alternat un rând de varză de Bruxelles și unul de Emmentaler ras, peste care am turnat sosul.
Am așezat tava în cuptor timp de 20 de minute. Temperatura acestuia trebuie să fie de 160°C.

În ultimele 5 minute am scos tava pentru a presăra deasupra Emmentaler ras. Am dat iar tava la cuptor și am așteptat ca acesta să capete o minunată culoare brun-aurie.

varza la cuptor

preparate gratinate
Poftă bună!