retete chinezesti
Supe și ciorbe

Supă de rață în stil asiatic

Noi, românii, cam rar consumăm carne de rață. Pentru noi, porcul e cea mai bună carne și din păcate o consumăm în mod excesiv.

Azi am pregătit o supă de rață mai aparte, deși foarte simplu de gătit, așa că, vă recomand să o încercați. E plină de savoare, și de nutrienți. Am gătit-o slow, deci, toate ingredientele și-au păstrat proprietățile.

INGREDIENTE

500 g carne de rață

50 g porumb

150 g ciuperci de pădure

80 g muguri de bambus

10 cm dintr-o rădăcină de praz

1⁄2 ardei roșu

2-3 felii ardei iute

1 morcov

1 lingură sos de soia

100 g tăieței din făină de hrișcă

sare/piper Szechuan

Am așezat carnea pe fundul vasului ceramic, am tăiat ardeiul, ciupercile și prazul tije și le-am așezat deasupra. Am ras morcovul pe răzătoarea mică și am adăugat sosul de soia apoi restul ingredientelor, mai puțin tăiețeii. Am adăugat doi litri de apă rece și am setat programul high pentru 3 ore.

ciuperci

legume

La finalul celor 3 ore am ridicat capacul, am adăugat tăiețeii din făină de hrișcă și am mai lăsat supa să fiarbă timp de 30 de minute pe modul ”low”.

supa de rata

rata

Îmi place mult supa aceasta. Are un gust dulce-picant, este sățioasă și foarte sănătoasă.
Poftă bună!