Supă de rață în stil asiatic
Noi, românii, cam rar consumăm carne de rață. Pentru noi, porcul e cea mai bună carne și din păcate o consumăm în mod excesiv.
Azi am pregătit o supă de rață mai aparte, deși foarte simplu de gătit, așa că, vă recomand să o încercați. E plină de savoare, și de nutrienți. Am gătit-o slow, deci, toate ingredientele și-au păstrat proprietățile.
INGREDIENTE
500 g carne de rață
50 g porumb
150 g ciuperci de pădure
80 g muguri de bambus
10 cm dintr-o rădăcină de praz
1⁄2 ardei roșu
2-3 felii ardei iute
1 morcov
1 lingură sos de soia
100 g tăieței din făină de hrișcă
sare/piper Szechuan
Am așezat carnea pe fundul vasului ceramic, am tăiat ardeiul, ciupercile și prazul tije și le-am așezat deasupra. Am ras morcovul pe răzătoarea mică și am adăugat sosul de soia apoi restul ingredientelor, mai puțin tăiețeii. Am adăugat doi litri de apă rece și am setat programul high pentru 3 ore.
La finalul celor 3 ore am ridicat capacul, am adăugat tăiețeii din făină de hrișcă și am mai lăsat supa să fiarbă timp de 30 de minute pe modul ”low”.
Îmi place mult supa aceasta. Are un gust dulce-picant, este sățioasă și foarte sănătoasă.
Poftă bună!