restaurant clubul campionilor
Articole utile

Sea Food Night la Restaurant Clubul Campionilor

Săptămâna trecută am fost invitată să particip la primul eveniment culinar organizat de Restaurant Clubul Campionilor din Baia Mare în colaborare cu Cart Generation, un eveniment dedicat în întregime bucătăriei mediteraneene. Evenimentul s-a adresat celor care iubesc fructele de mare și au dorit să-și răsfețe papilele gustative savurând preparate alese, dar și celor care au dorit să experimenteze și să descopere prospețimea și rafinamentul preparatelor cu specific. Meniul a cuprins specialități din scoici, pește și calamari, preparatele fiind asociate cu vinuri lejere.

De cum am pornit spre restaurant mi-am propus să fotografiez fiecare preparat. Ador fructele de mare și dacă nu-s eu prima care imortalizează culorile din farfurie, atunci cine să fie? Totuși, mi-a fost cam greu să fac asta deoarece ambianța a fost prea… perfectă, astfel încât nu prea am avut parte de lumină. ☺ Andrei, care este și managerul acestui restaurant, mi-a înlesnit munca și m-a poftit în bucătărie unde am reușit să prind câteva cadre pentru voi.

   Somon marinara, vongole umplute, midi fumee, maioneză cu ulei de homar.


   Home made ravioli umplut cu carne de crab regal, tentacule de baby calamar, sos de pătrunjel cu busuioc și spumă de rosii.


      Supă cremă de broccoli cu topping de scoică Saint-Jacques și ou moale de prepeliță.


      File de Butterfish în crustă de susan negru cu cremă de lime și mille-feuille de legume.

foietaj cu legume

E foarte greu să redau în cuvinte aromele și texturile care mi-au răsfățat simțurile. Mi-au plăcut foarte mult somonul și vongolele umplute, însă supa cremă de broccoli cu topping de scoică Saint-Jacques a fost de departe preferata mea. Un gust plăcut și natural de broccoli și un ușor iz de spanac au acompaniat carnea dulce și delicată a scoicilor Saint Jacques.

A fost un eveniment extrem de reușit, la realizarea căruia oameni faini și-au unit pasiunea și cunoștințele. Cea mai mare surpriză de care am avut partea a fost să aflu că toate delicatesele au fost desăvârșite de un chef cu pregătire care pe lângă alte cursuri absolvite a fost instruit în primul restaurant deschis de către Gordon Ramsay pe Royal Hospital Road în Londra, deținător a 3 Stele Michelin.

Ei bine, chef-ul nostru este nimeni altul decât d-na Petrușca, mama și omul de bază cu care Andrei Petrușca face o minunată echipă. Am simțit pasiune și entuziasm în fiecare preparat. Am întâlnit puțini bucătari atât de îndrăgostiți de ceea ce fac în umila mea incursiune prin bucătăriile restaurantelor din Baia Mare și împrejurimi.
Doamnă, sunt încântată și mândră că v-am strâns mâna! 

Așadar, prieteni gurmanzi, mi-a rămas să menționez un mic detaliu: următorul eveniment va avea loc pe 8 decembrie 2016 iar tematica va fi Steak Night. Vor urma și alte evenimente culinare cu specific precum cel marocan sau mexican.  Pentru detalii și contact puteți accesa și pagina Restaurant Clubul Campionilor!