Ouă de prepeliță umplute, în crustă de pesmet și mirodenii
În fiecare an când se apropie sărbătorile pascale, numai de ouă și pască tradițională auzim.
Pentru mine, pasca e aceeași în fiecare an pentru că e prea bună ca să-i mai schimb ceva, însă la capitolul ouă, o schimbare e bine-venită mereu, zic eu.
Îmi plac ouăle umplute, însă parcă m-am săturat să le combin tot cu sosuri. Ba maioneză, ba sos de brânză ori de hrean. Nu-mi plac deloc ouăle umplute cu pate, nu mi-au plăcut niciodată ( dar asta e o chestiune de gusturi ), așa că m-am decis să îți prezint varianta cu care eu mă împac cel mai bine. ❤
Este o rețetă foarte simplă de care am să profit ca să-ți arăt un mic truc legat de cum să cureți simplu și estetic ouăle de prepeliță. Chiar și ouăle de găină.
INGREDIENTE
PENTRU FIERBEREA OUĂLOR DE PREPELIȚĂ
10-15 ouă de prepeliță
50 ml oțet
sare grunjoasă
PENTRU UMPLUTURĂ
gălbenuș fiert de ou
1 fir ceapă verde
1 felie șuncă
2 linguri iaurt
sare/piper
PENTRU CRUSTĂ
30 g unt
5 linguri pesmet
½ linguriță usturoi granulat
1 linguriță rasă paprika
pătrunjel verde tocat
Am scos ouăle din frigider cu 10-15 minute înainte de-a le fierbe.
Am pus la fiert 250 ml apă împreună cu oțetul și, bineînțeles, ouăle spălate în prealabil. Când a început să clocotească am adăugat sarea și le-am lăsat să fiarbă încă 4 minute.
După ce au fiert le-am mutat într-un borcan în care am pus și puțină apă rece. Am închis borcanul și am scuturat energic.
De-aici, e floare la ureche. ☺ Vei putea îndepărta foarte ușor coaja și mai ales fără a ciupi albușul. Ouăle vor avea un aspect estetic, lucios.
Cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire am tăiat ouăle pe jumătate și am îndepărtat gălbenușurile și le-am pus într-un castron.
La acestea am adăugat șunca și cozile de ceapă verde, toate tocate mărunt, iaurtul și condimentele. Am omogenizat iar cu crema obținută am umplut la loc albușurile și am ”reparat” astfel ouăle, făcându-le mult mai gustoase. ☺
Într-o tigaie antiaderentă am rumenit ușor pesmetul în unt. Am adăugat mirodeniile și l-am lăsat să se răcească.
Rând pe rând am uns ouăle cu puțin ulei de măsline și le-am trecut prin pesmetul crocant și aromat.
Sunt foarte gustoase și se pot servi ca atare sau înșirate pe mini frigărui, alături de câte o roșie cherry, biluțe de mozzarella ori măsline.
Vi le recomand cu mult drag!