aperitiv cu oua de prepelita
Aperitive

Ouă de prepeliță umplute, în crustă de pesmet și mirodenii

În fiecare an când se apropie sărbătorile pascale, numai de ouă și pască tradițională auzim.
Pentru mine, pasca e aceeași în fiecare an pentru că e prea bună ca să-i mai schimb ceva, însă la capitolul ouă, o schimbare e bine-venită mereu, zic eu.

Îmi plac ouăle umplute, însă parcă m-am săturat să le combin tot cu sosuri. Ba maioneză, ba sos de brânză ori de hrean. Nu-mi plac deloc ouăle umplute cu pate, nu mi-au plăcut niciodată ( dar asta e o chestiune de gusturi ), așa că m-am decis să îți prezint varianta cu care eu mă împac cel mai bine. ❤
Este o rețetă foarte simplă de care am să profit ca să-ți arăt un mic truc legat de cum să cureți simplu și estetic ouăle de prepeliță. Chiar și ouăle de găină.

INGREDIENTE

PENTRU FIERBEREA OUĂLOR DE PREPELIȚĂ

10-15 ouă de prepeliță

50 ml oțet

sare grunjoasă

PENTRU UMPLUTURĂ

gălbenuș fiert de ou

1 fir ceapă verde

1 felie șuncă

2 linguri iaurt

sare/piper

PENTRU CRUSTĂ

30 g unt

5 linguri pesmet

½ linguriță usturoi granulat

1 linguriță rasă paprika

pătrunjel verde tocat

Am scos ouăle din frigider cu 10-15 minute înainte de-a le fierbe.
Am pus la fiert 250 ml apă împreună cu oțetul și, bineînțeles, ouăle spălate în prealabil. Când a început să clocotească am adăugat sarea și le-am lăsat să fiarbă încă 4 minute.
După ce au fiert le-am mutat într-un borcan în care am pus și puțină apă rece. Am închis borcanul și am scuturat energic.
De-aici, e floare la ureche. ☺ Vei putea îndepărta foarte ușor coaja și mai ales fără a ciupi albușul. Ouăle vor avea un aspect estetic, lucios.

oua de prepelita

cum se curata ouale de prepelita

Cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire am tăiat ouăle pe jumătate și am îndepărtat gălbenușurile și le-am pus într-un castron.
La acestea am adăugat șunca și cozile de ceapă verde, toate tocate mărunt, iaurtul și condimentele. Am omogenizat iar cu crema obținută am umplut la loc albușurile și am ”reparat” astfel ouăle, făcându-le mult mai gustoase. ☺

ceapa verde

oua de casa

oua umplute

Într-o tigaie antiaderentă am rumenit ușor pesmetul în unt. Am adăugat mirodeniile și l-am lăsat să se răcească.
Rând pe rând am uns ouăle cu puțin ulei de măsline și le-am trecut prin pesmetul crocant și aromat.

crusta de pesmet

unt cu mirodenii

oua de prepelita umpluteSunt foarte gustoase și se pot servi ca atare sau înșirate pe mini frigărui, alături de câte o roșie cherry, biluțe de mozzarella ori măsline.
Vi le recomand cu mult drag!