Ciocolată de casă – rețeta simplă
Dacă există vreun preparat dulce pe care să-l ador, atunci acela e tortul Doboș. Dacă mai e făcut și în casă, aș fi în stare să fac să dispară unul întreg. ❤
Nu mă judeca! Ce vină am eu că e atât de bună? Și oricum, o bucățică nu a omorât pe nimeni. Poți salva rețeta și s-o încerci dacă vrei să te convingi! ☺
Îmi amintesc că nu era weekend fără ceva dulce făcut de mami. Și-n ziua de azi ne așteaptă mereu cu bunătăți iar când vine rândul tortului Doboș e bătaie! Când eram mică și pregătea ciocolată de casă, abia așteptam să ling cratița și lingura de lemn. Nu râde, toți copiii fac asta!
INGREDIENTE
100 ml apă
130 g zahăr
130 g unt 82% grăsime
300 g lapte praf
50 g cacao
opțional arahide și merișoare
Pentru început am rumenit arahidele. Într-un castron am cernut și am omogenizat laptele praf și cacaoa, apoi m-am ocupat de sirop.
Într-o cratiță antiaderentă, am pus apa și zahărul pe care le-am fiert la foc mic, amestecând continuu, aproximativ 15 minute până ce am obținut siropul. Am oprit focul, am adăugat untul moale, amestecând până ce acesta s-a topit.
Siropul obținut l-am turnat în castronul cu laptele praf și cacaua pregătite și am omogenizat.
Am pus ciocolata într-o tavă din sticlă pe care am tapetat-o în prealabil cu folie alimentară.
Am pus ciocolata la rece peste noapte, iar dimineață am atacat-o fără să clipesc!
Spor și poftă!