Dulciuri și prăjituri

Ciocolată de casă

ciocolata-de-casa

Dacă există vreun preparat dulce pe care să-l ador, atunci acela e tortul Doboș. Dacă mai e făcut și în casă, aș fi în stare să fac să dispară unul întreg. ❤

Nu mă judeca! Ce vină am eu că e atât de bună? Și oricum, o bucățică nu a omorât pe nimeni. Poți salva rețeta și s-o încerci dacă vrei să te convingi! ☺

Îmi amintesc că nu era weekend fără ceva dulce făcut de mami. Și-n ziua de azi ne așteaptă mereu cu bunătăți iar când vine rândul tortului Doboș e bătaie! Când eram mică și pregătea ciocolată de casă, abia așteptam să ling cratița și lingura de lemn. Nu râde, toți copiii fac asta!

INGREDIENTE

100 ml apă

130 g zahăr

130 g unt 82% grăsime

300 g lapte praf

50 g cacao

opțional arahide și merișoare

Pentru început am rumenit arahidele. Într-un castron am cernut și am omogenizat laptele praf și cacaoa, apoi m-am ocupat de sirop.
Într-o cratiță antiaderentă, am pus apa și zahărul pe care le-am fiert la foc mic, amestecând continuu, aproximativ 15 minute până ce am obținut siropul. Am oprit focul, am adăugat untul moale, amestecând până ce acesta s-a topit.

cacao

unt gras

Siropul obținut l-am turnat în castronul cu laptele praf și cacaua pregătite și am omogenizat.
Am pus ciocolata într-o tavă din sticlă pe care am tapetat-o în prealabil cu folie alimentară.

cum se face ciocolata de casa

ciocolata de casa cu merisoare

ciocolata de casa cu alune

Am pus ciocolata la rece peste noapte, iar dimineață am atacat-o fără să clipesc!
Spor și poftă!

0 Comments
Share

Rita