Prăjitura Tăvălita – cea mai bună prăjitură
Prăjitura aceasta e una din preferatele familiei, dar mai ales a mea, pentru că se pregătește foarte simplu.☺
E o prăjitură foarte populară, a cărei singură problemă e aceea că trece prea repede. 😀 Ei, nu-i bai! O pregătim de câte ori ne e poftă și mai nou, mai rapid la airfryer. 😀
Da, acest blat e copt la airfryer! <3 Se poate, simplu și eficient, mai ales dacă aveți un airfryer cu rezistențe duble.
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
– 5 ouă
– 120 g zahăr
– 2 linguri miere
– 1 plic vanilie
– 75 ml ulei
– 150 ml lapte
– 370 g făină
– 1 praf de copt
– ½ linguriță sare
Pentru a face blatul am pus gălbenușurile, zahărul, mierea și sarea în bolul mixerului și le-am mixat până s-au albit și au devenit cremoase.
Am adăugat albușurile și le-am mixat în continuare 2-3 minute. Am adăugat uleiul în 3 reprize mixând la viteză medie. Apoi laptele, tot o dată.
După ce am incorporat uleiul și laptele, am adaugă făina și praful de copt. Rețeta e pentru o tavă de 25×35.
Am copt blatul 25 de minute la 140°C pe funcția Bake. Faceți testul cu scobitoarea.
INGREDIENTELE PENTRU GLAZURA DE CACAO:
– 100 g zahăr
– 50 g cacao
– 200 g unt
– 200 ml lapte
– esență de rom
– 200 g nucă de cocos pentru tăvălit
Sosul e și mai simplu de făcut. Se pun toate ingredientele în cratiță și se amestecă continuu. Eu n-am avut esență de rom, dar am avut rom din borcanul cu stafide bete, așa că m-am folosit de el. 😀
Glazura se fierbe 2-3 minute ;i se amestecă bine cu o spatulă de silicon până ce se topește untul. Nu prea contează ce unt folosiți, eu am mai avut doar 50 g unt cu grăsime 82% și 150 g cu 65%.
Am tăiat blatul cât a fost călduț și l-am trecut prin sos cât au fost ambele calde. Puteți să lăsați cuburile de blat câteva secunde în glazură. Așa blatul va absorbi mai bine glazura.
Apoi am tăvălit fiecare prăjitură prin nuca de cocos și am pus-o pe farfurie. <3
Să vă fie de folos! <3
R²