![glazura de ciocolata pentru tavalita, cea mai buna prajitura tavalita, glazura de cacao](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/tavalita.jpg)
Prăjitura Tăvălita – cea mai bună prăjitură
Prăjitura aceasta e una din preferatele familiei, dar mai ales a mea, pentru că se pregătește foarte simplu.☺
E o prăjitură foarte populară, a cărei singură problemă e aceea că trece prea repede. 😀 Ei, nu-i bai! O pregătim de câte ori ne e poftă și mai nou, mai rapid la airfryer. 😀
Da, acest blat e copt la airfryer! <3 Se poate, simplu și eficient, mai ales dacă aveți un airfryer cu rezistențe duble.
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
– 5 ouă
– 120 g zahăr
– 2 linguri miere
– 1 plic vanilie
– 75 ml ulei
– 150 ml lapte
– 370 g făină
– 1 praf de copt
– ½ linguriță sare
Pentru a face blatul am pus gălbenușurile, zahărul, mierea și sarea în bolul mixerului și le-am mixat până s-au albit și au devenit cremoase.
![](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/glazura-de-cacao.jpg)
Am adăugat albușurile și le-am mixat în continuare 2-3 minute. Am adăugat uleiul în 3 reprize mixând la viteză medie. Apoi laptele, tot o dată.
![](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/airfryer.jpg)
După ce am incorporat uleiul și laptele, am adaugă făina și praful de copt. Rețeta e pentru o tavă de 25×35.
Am copt blatul 25 de minute la 140°C pe funcția Bake. Faceți testul cu scobitoarea.
INGREDIENTELE PENTRU GLAZURA DE CACAO:
– 100 g zahăr
– 50 g cacao
– 200 g unt
– 200 ml lapte
– esență de rom
– 200 g nucă de cocos pentru tăvălit
Sosul e și mai simplu de făcut. Se pun toate ingredientele în cratiță și se amestecă continuu. Eu n-am avut esență de rom, dar am avut rom din borcanul cu stafide bete, așa că m-am folosit de el. 😀
![](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/glazura-pentru-tavalita.jpg)
Glazura se fierbe 2-3 minute ;i se amestecă bine cu o spatulă de silicon până ce se topește untul. Nu prea contează ce unt folosiți, eu am mai avut doar 50 g unt cu grăsime 82% și 150 g cu 65%.
Am tăiat blatul cât a fost călduț și l-am trecut prin sos cât au fost ambele calde. Puteți să lăsați cuburile de blat câteva secunde în glazură. Așa blatul va absorbi mai bine glazura.
![](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/cea-mai-buna-prajitura-tavalita.jpg)
![](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/glazura-de-ciocolata-pentru-tavalita.jpg)
Apoi am tăvălit fiecare prăjitură prin nuca de cocos și am pus-o pe farfurie. <3
![](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/prajitura-lamington.jpg)
![](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/prajitura-tavalita.jpg)
Să vă fie de folos! <3
R²
![reteta de pogacele, pogacele cu jumari, reteta simpla de pogăcele](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/12/pogacele-cu-jumari-75x75.jpg)
![retete de cozonac, cozonac la airfryer, cozonac cu fistic, cozonac cu mac, cozonac cu cacao, cozonac cu nuca, cozonac la airfryer](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2024/11/cozonac-moldovenesc-75x75.jpg)