crantanele
Pâine și aluaturi de casă

BAKE ROLLS – homemade

Pentru o seară de film se cer mereu chestii de ronțăit și o bericică bună. O spun din proprie experiență, desigur.

Popcorn, alune, chipsuri orice, dar dacă nu-i ceva de ronțăit, nu-i seară de film adevărată. Nu-i așa? Cel mai rău e când sunt -25°C afară și te trezești cu filmul pregătit dar fără chestiile delicioase în dulap. Dar vorba aceea: ”În tot rău-i și-un bine!”, așa că iei pâine, iei unt și nu, nu-ți faci sandvișuri, ci înveți să faci chestii de ronțăit. Așa am ajuns să experimentez BAKE ROLLS pregătite din ingrediente avute prin bucătărie.

INGREDIENTE

1 baghetă simpla

100 g unt topit

100 ml suc de roșii

50 g parmezan ras

1 cățel de usturoi

Desigur, nu-i mare filosofie, că altfel nu mă apucam.
Am tăiat bagheta în felii subțiri. Pentru că am avut chef de ”joacă”, am decupat mijlocul fiecărei felii cu un decupator în formă de stea, dar asta e ceva opțional.
Am împărțit în două castroane untul topit. Într-unul am adăugat pasta de roșii împreună cu usturoiul pisat, iar în celălalt castron puțin parmezan.
Am uns fiecare felie de pâine, pe ambele părți, cu sosurile obținute apoi le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste cele cu parmezan am presărat brânză extra.

paine

sos cu usturoi

sos de parmezan

bake rolls cu parmezan

Am copt feliile de pâine în cuptorul încins la 150°C și ventilația pornită cam 10 minute. Urmăriți coacerea pentru că timpul de preparare poate diferi de la un cuptor la altul.

uscatele

Le-am ronțăit la film și a doua zi la birou. Sunt excelente pentru o gustare sau cum am spus adineauri, ronțăite în timp de vizionezi un film bun.
Spor și poftă!