Chifteluțe de dovlecei cu parmezan la cuptor
Uneori e bine să mai lăsăm carnea de-o parte și să mai consumăm și legume. Nu-i așa?
Dacă nu ești fanul legumelor crude, poți apela la preparate simple și rapide care sunt foarte ușor de pregătit mai ales dacă ai un robot de bucătărie la dispoziție.
Eu pregătesc foarte multe preparate cu ajutorul lui, chiar și aluaturi de prăjituri ori super sănătoasa salată de sfeclă roșie. Niciodată nu-mi colorez mâinile când o prepar.
Pentru chifteluțele de azi am apelat din nou la eficiența lui așa că în 5 minute am avut compoziția gata pregătită. Nu mi-a rămas decât să le formez și să aștept să se rumenească.
INGREDIENTE PENTRU COMPOZIȚIA DE CHIFTELE
400 g dovlecei
2 morcovi mici
1 ceapă galbenă mică
100 g cașcaval
50 g parmezan
2 linguri pesmet
1 felie pâine neagră înmuiată în lapte
2 ouă
mărar/pătrunjel verde tocat
sare/piper
INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ
150 g pesmet
30 g susan
50 g parmezan
pătrunjel verde tocat
Ei bine, și dacă ai chiftele la meniu, cum le pregătești? ☺
Am răzuit toate legumele în robot.
După ce le-am mărunțit, le-am pus într-un bol, am adăugat ouăle, pesmetul și pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine. Am presărat și condimente și de verdețurile tocate bine. ☺
După ce am omogenizat compoziția am pregătit tava și am încins cuptorul la 180°C.
Pe o coală de hârtie de copt am amestecat pesmetul și susanul. Din compoziția pentru chiftele am luat câte o lingură cu vârf, am dat-o prin pesmet iar apoi am așezat-o în tavă. Eu am folosit o formă rotundă pentru a le da un aspect mai îngrijit, dar se pot așeza pur și simplu în tava tapetată cu hârtie de copt.
Am presărat deasupra un amestec de parmezan și pătrunjel și am copt chiftele 25 de minute.
Le-am servit reci cu un sos simplu de iaurt și mentă.
Sunt foarte simplu de făcut, așa că te invit să le încerci și tu!
Dacă îți plac rețetele mele, te aștept și pe pagina de Facebook și în grupul dedicat rețetelor și sfaturilor pentru căsuța ta frumoasă! ❤