Ciorbă de cartofi – rețeta de post
Fie că avem obiceiul să postim sau doar vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat ușor, ciorbele sunt întotdeauna o alegere bună. Eu le spun ”aliment 2 în 1” pentru că hidratează și ne oferă și un plus de nutrienți de fiecare dată.
A trecut ceva vreme de când nu am mai pregătit o ciorbă de cartofi ca la mama acasă așa că am zis să curăț repede două, trei legume și să le pun în oală ca să-și facă treaba. Cu ceva verdețuri și suc de roșii făcut instant din roșii proaspete cărnoase, am terminat ciorba, cum se zice la noi în Maramu’, ”una-două”.
INGREDIENTE:
4-5 cartofi
1 morcov
1 rădăcină de păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă mică
frunze de leuștean
frunze de țelină
3-4 roșii proaspete
sare și piper
Am curățat cartofii și i-am tăiat ca și pentru piure, cubulețe mici. I-am pus la fiert în apă rece cu puțină sare.
Legumele le-am curățat deasemenea. Morcovii și păstârnacul i-am ras pe răzătoarea mare, iar ceapa și pătrunjelul le-am tăiat cubulețe. Am pus toate legumele într-o tigaie și le-am călit ușor.
Până când au fiert cartofii, am pregătit sucul de roșii.
Am spălat și am decojit roșiile. Cel mai simplu mod de a le decoji fără a risipi din pulpă, este să le opărim, apoi coaja se va îndepărta foarte ușor. Puteți de asemenea să le decojiți cu ajutorul unui cuțit cu lamă flexibilă.
Cu ajutorului unui blender, am pregătit sucul din pulpa roșiilor curățate.
Am turnat sucul obținut peste cartofi, în oală și am lăsat să dea în clocot.
Când cartofii au feiert, am adăugat în oală legumele călite și frunzele de țelină. Am potrivit gustul cu sare și piper și am lăsat să mai fiarbă 5 minute. La final am presărat leuștean tocat.
Poftă bună!