Ișlere cu nucă și cremă de ciocolată
Când vine vorba de prăjituri, nu se poate să lipsească de pe listă minunatele Ișlere. ❤
Când le-ai savurat ultima dată? Eu, recunosc că a trecut ceva timp însă cineva mi-a scris pe mail într-o zi cerându-mi o rețetă de Ișlere, așa că m-am apucat s-o caut. Am găsit rețeta printre filele dezlipite din caietul vechi cu rețete așa că primul lucru a fost s-o transcriu în caietul meu cu rețete ca să fiu sigură că n-am s-o pierd.
Și cum puteam să transcriu rețeta fără să o și probez? Când trece multă vreme de când n-ai mai pregătit un preparat parcă uiți mici detalii, însă cum m-am apucat de treabă mi-am amintit totul de parcă aș fi avut un deja-vu. Totuși, am simplificat rețeta cremei pentru că persoana care-mi scrisese dorea o rețetă simplă.
O să vezi! Nu-i mare brânză!
INGREDIENTE PENTRU ALUAT
250 g unt moale
120 g zahăr pudră
300 g făină
150 g nucă măcinată
sare
INGREDIENTE CREMĂ
140 g smântână pentru frișcă
180 g ciocolată cu conținut mare de cacao
GLAZURĂ/DECOR
70 g ciocolată cu conținut mare de cacao
½ linguriță ulei cu gust neutru
miez de nucă prăjită pentru decor
PREGĂTIREA ALUATULUI
Prima dată am pregătit nuca. E nevoie de nucă măcinată, așa că am pus tocătorul în funcțiune pentru a scăpa mai repede.
Apoi, pentru că am vrut să-mi simplific și mai mult munca, am pregătit aluatul în robot. Așadar, am spumat untul împreună cu zahărul pudră, am adăugat nuca măcinată, iar la final, făina cernută și sarea.
Am întins aluatul obținut între două folii alimentare, apoi, am ridicat folia și l-am tăiat cu ajutorul unui decupator. Am așezat fiecare ișeler în tava tapetată cu hârtie pergament și am le-am copt aproximativ 10 minute la 180°C.
Urmărește-le deoarece unele cuptoare au putere mai mare de coacere!
PREGĂTIREA CREMEI
Nimic mai simplu!
Am pus smântâna într-o cratiță și am încălzit-o bine de tot. Când a ajuns la punctul de fierbere am turnat-o peste ciocolata pregătită într-un castron.
Am omogenizat foarte bine cu ajutorul unei spatule din silicon, apoi am pus crema la frigider pentru 30 de minute.
Vei obține o cremă de ciocolată fermă și foarte gustoasă.
PREGĂTIREA GLAZURII
După ce am montat ișlerele undindu-le câte două cu crema de ciocolată la mijloc, am pregătit glazura și câteva bucăți de miez de nucă pentru decor.
Am topit ciocolata pe bain-marie, am încorporat uleiul și am glazurat ișlerele. În centrul fiecăruia am așezat miez de nucă.
Ișlerele mă încântă de fiecare dată pentru că sunt prăjituri individuale, ușor de făcut și absolut delicioase.
Ți le recomand cu mare drag!