parizer din piept de pui, parizer de casă, parizer de pui de casa
Mic dejun,  Preparate cu carne

Parizer de pui – rețeta de parizer de casă

A fost o vreme în care când auzeam de parizer primul lucru care-mi venea în minte era sendvișul de la școală, de prin anii ’90. Azi, când aud de parizer, îmi vin în minte toți aditivii posibili și imposibili.

E foarte greu să mănânci sănătos ori mai bine zis e greu să cumperi alimente sănătoase. Până stai să citești toate etichetele produselor, ”închide la non-stop”. 😂

În fine, eu mi-am propus să încerc să fac în casă tot ce se poate adapta. Mai ales că n-aș vrea să-mi îndop copila cu toți aditivii, kilele de zahăr și coloranți din comerț. Mai răruț cu așa ceva, că-i mai drăguț. 😁

Acum să vă povestesc cum am făcut acasă acest mezel din carne de pui.

INGREDIENTE:

750 g piept de pui dezosat

5-6 căței de usturoi

o linguriță boabe de piper

o linguriță cu vârf de sare de mare grunjoasă

două foi de dafin

50 g de sfeclă roșie

50 g gelatină

E foarte ușor de făcut. Am pus toate ingredientele, mai puțin gelatina și sfecla, în one pot, am adăugat 1 litru de apă fierbinte și le-am fiert sub presiune 40 de minute. Sunt fierte și după 20 de minute, însă eu am vrut ca și apa în care fierb să preia gusturile și să nu fie fadă, pentru că avem nevoie de ea mai târziu.

După ce au fiert, am eliberat presiunea și am scos totul într-un bol de sticlă, inclusiv supa și le-am lăsat să se răcească până am fiert și sfecla.

Sfecla o puteți coace la cuptor între timp, o puteți fierbe 30-40 de minute în oala sub presiune sau puteți folosi sucul dacă aveți un storcător bun. Eu prefer să folosesc sfecla fiartă.

Am pus carnea ușor răcită, usturoiul și câteva boabe de piper din supă într-un blender. Am adăugat și sfecla fiartă și curățată bineînțeles. Pentru început am adăugat și 300 ml din supă și am pornit blenderul.

Le-am mixat foarte bine până am obținut consistența unei supe cremă și aspectul unei înghețate de căpșune topită. 😄 Am dizolvat și gelatina în 100 ml de supă și am adăugat-o în blender.

Acum urmează partea controversată. Am pus compoziția în clasica sticlă de plastic pe care, evident, am tăiat-o pe la jumătate. Voi piteți alege membrană colagenică special făcută pentru mezeluri. Eu am ales varianta asta pentru că atât timp cât nu pun compoziția caldă în sticlă, nu văd vreo problemă.

Am acoperit cu un capac din silicon alimentar și l-am pus la frigider până a doua zi. Rezistă în jur de o săptămână la frigider, dar nu rezistă atâtea zile nemâncat. 😄 Eu am făcut din el chiar și parizer pane gătit la aifryer.

E foarte gustos și ideal pentru cei care nu vor să consume prea multe grăsimi. Personal îl prefer pe cel făcut din pulpe de pui cu tot cu piele, dar pe acela îl fac mai rar. Rețeta e aceeași, puteți încerca oricare variantă.

Spor la gătit!

Dacă îți plac rețetele mele, te aștept și pe pagina de Facebook și în grupul dedicat rețetelor gătite la airfryer

Cu drag,