Supă picantă de ciuperci și brânză tofu – rețetă de post
E o supă gătită lent cu ajutorul unui slow cooker, aparatul de gătit care de vreun an de zile îmi e foarte mare ajutor în bucătărie, e un adevărat medicament. Se spune cu supele sunt un pansament pentru stomac. Tocmai de aceea, m-am gândit să vă aduc o supă bună potrivită și pentru perioada postului.
E ușor picantă, dar hrănitoare și plină de ”carnea pământului”, ceea ce-nseamnă că e plină de vitamine. E gătită lent, iar ceea ce face această supă și mai specială este brânza tofu, o brânză vegetală obținută din lapte de soia.
INGREDIENTE:
500 g ciuperci champignon albe și brune
10 dintr-o rădăcină de praz
1 morcov mic
ardei roșu
pastă de ardei iute după gust
200 ml brânză tofu afumată
200 ml smântână vegetală
2 linguri ulei de măsline extravirgin
300 ml apă
sare/piper
Am spălat și am curățat legumele. Am tăiat ciupercile, prazul și ardeiul iar morcovul l-am ras. Le-am pus în vasul ceramic al aparatului de gătit și le-am stropit cu uleiul de măsline. Am adăugat o parte din smântână și 300 ml apă.
Restul de smântână îl păstrăm pentru final.
După ce am conectat aparatul la sursa de curent, am setat funcția ”high” și am programat mașina de gătit la 3 ore. Între timp am pregătit brânza tofu, puțin ardei roșu extra și smântâna.
În ultimele 30 de minute de gătire, am adăugat brânza, ardeiul și restul de smântână și am potrivit gustul cu sare și piper și pastă de ardei iute.
Am servit-o caldă cu felii de pâine crocantă.
Poftă bună!