chec cu ciocolata
Dulciuri și prăjituri

Chec din albușuri cu rahat și ciocolată

Azi am ales un chec umed și pufos, plin de fulgi de ciocolată și rahat de fructe și migdale, pentru voi.

Mi se întâmplă adesea să rămân cu albușuri după ce pregătesc o cremă de torturi, maioneze sau când dreg o ciorbă. De cele mai multe ori le pun în caserole și le congelez. Când îmi dau seama că am adunat prea multe fac ba un merengue crocant pentru Pavlova, ba un chec.
Azi am ales un chec ușor de făcut și pufos, plin de fulgi de ciocolată, rahat de fructe și migdale.

INGREDIENTE

6 albușuri de ou ( eu am folosit albușuri congelate )
8 linguri zahăr pudră
8 linguri făină
150 ml ulei
2 linguri zeamă de lămâie
150 g rahat
50 g fulgi de ciocolată

o mână de nuci/miugdale
1 linguriță pudră de ghimbir
sare

Am început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios.

Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și zeama de lămâie și am pornit mixerul la viteză mică. Am crescut viteza treptat.
Am adăugat câte o lingură din zahărul pudră și am mixat la viteză maximă până când am obținut o spumă foarte fermă.

Am înlocuit mixerul cu un tel, am adăugat uleiul și am amestecat ușor.

spuma

ulei

Treptat am adăugat făina cernută, apoi pudra de ghimbir și le-am încorporat cu mișcări fine pentru a păstra spuma fermă. Împreună cu ultima lingură cu făină am adăugat rahatul și ciocolata.

faina

chec cu rahat

Am tapetat cu hârtie de copt o tavă mică de chec. Cu ajutorul unei spatule din silicon am răsturnat compoziția în tavă. Am presărat fulgi de ciocolată și deasupra.

Am copt checul în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30 de minute la 170 de grade. Am urmărit ca acesta să devină auriu iar pentru siguranță am făcut testul cu scobitoarea.

chec din albusuri

retete de chec

chec pufos

Poftă  bună!