Crap cu ciuperci și cașcaval la cuptor
De multe ori mă-ntreb: cum să gătesc peștele? Nu știu de ce, dar pentru că peștele e un aliment ușor, tind să-l pregătesc în aceeași manieră. ☺
Îmi place carnea de pește, evident, mai ales cea fără prea multe oase. Dorada e deliciu, păstrăvul e accesibil și este printre peștii cu o cantitate scăzută de mercur și e cel mai bogat în acizi grași Omega 3 dintre peștii de apă dulce, dar e cam plin de oscioare. Macroul are puține calorii, dar mie parcă tot crapul îmi place fiind bogat în vitamine precum niacina, tiamina, acidul ascorbic, piridoxina, retinol și riboflavina, și bineînțeles minerale ca zincul, fierul și fosforul.
INGREDIENTE:
1.5 kg pește Crap
1 ceapă
1 cub unt
300 g ciuperci
200 g cașcaval
condimente pește
sare/piper
Într-o tigaie cu puțin unt am călit ceapa curățată și tăiată fideluță, pastă de legume și ciupercile curățate și tăiate.
Până când acestea s-au pătruns, am încins cuptorul la 190°C.
Într-o tavă din sticlă termorezistentă unsă cu unt am pus bucățile de pește așezate cu partea cu piele în sus. Am presărat sare și piper iar apoi am așeat ciupercile călite deasupra. Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute iar în ultimele 2-3 minute am scos-o și am presărat cașcavalul răzuit deasupra.
Am servit alături de orez basmati aromatizat. Este foarte gustos, sățios și foarte potrivit pentru o masă copioasă de prânz sau chiar cină.
S-aveți poftă!