crap cu ciuperci și cascaval
Preparate cu carne

Crap cu ciuperci și cașcaval la cuptor

De multe ori mă-ntreb: cum să gătesc peștele? Nu știu de ce, dar pentru că peștele e un aliment ușor, tind să-l pregătesc în aceeași manieră. ☺

Îmi place carnea de pește, evident, mai ales cea fără prea multe oase. Dorada e deliciu, păstrăvul e accesibil și este printre peștii cu o cantitate scăzută de mercur și e cel mai bogat în acizi grași Omega 3 dintre peștii de apă dulce, dar e cam plin de oscioare. Macroul are puține calorii, dar mie parcă tot crapul îmi place fiind bogat în vitamine precum niacina, tiamina, acidul ascorbic, piridoxina, retinol și riboflavina, și bineînțeles minerale ca zincul, fierul și fosforul.

INGREDIENTE:

1.5 kg pește Crap

1 ceapă

1 cub unt

300 g ciuperci

200 g cașcaval

condimente pește

sare/piper

Într-o tigaie cu puțin unt am călit ceapa curățată și tăiată fideluță, pastă de legume și ciupercile curățate și tăiate.
Până când acestea s-au pătruns, am încins cuptorul la 190°C.

ceapa prajita

ciuperci calite

Într-o tavă din sticlă termorezistentă unsă cu unt am pus bucățile de pește așezate cu partea cu piele în sus. Am presărat sare și piper iar apoi am așeat ciupercile călite deasupra. Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute iar în ultimele 2-3 minute am scos-o și am presărat cașcavalul răzuit deasupra.
Am servit alături de orez basmati aromatizat. Este foarte gustos, sățios și foarte potrivit pentru o masă copioasă de prânz sau chiar cină.

crap la cuptor

peste cu ciuperci la cuptor

peste gratinat

S-aveți poftă!