Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola
Pentru că se apropie sărbătorile, m-am gândit să vă aduc o rețetă de starter pentru ca orice masă de sărbătoare să fie una specială.
De această dată puțin pește și un piure savuros iau o formă mai aparte. Am ascuns un minunat aperitiv într-un săculeț din aluat de clătite și i-am dat un aspect interesant chiar și pentru cei mai mofturoși copii care de cele mai multe ori sunt certați cu legumele.
INGREDIENTE PENTRU ALUATUL DE CLĂTITE:
300 g făină albă
25 g unt topit
70 ml apă minerală
30 ml lapte
1 ou
20 g semințe de susan negru
sare
INGREDIENTE PENTRU PIUREUL DE MAZĂRE:
200 g mazăre congelată
35 g unt
30 ml smântână dulce
sare/piper roșu
file de somon afumat
rucola
PREGĂTIREA CLĂTITELOR
Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și semințele de susan negru. Am rumenit clătitele și le-am pus de-o parte.
PREGĂTIREA PIUREULUI DE MAZĂRE
Mazărea am fiert-o pentru 5 minute în apă cu sare. Am strecurat-o, apoi am pus-o într-un pahar gradat. Am adăugat untul și piperul după care am omogenizat totul cu ajutorul mixerului vertical. La final am adăugat smântâna dulce pe care am încorporat-o obținând un delicios piure de mazăre. Piureul trebuie să fie mai gros, pentru a nu se prelinge din clătite.
Am așezat peste fiecare clătită puțină mazăre, file de somon și rucola. Am strâns săculeții și i-am legat cu fire rupte din tije de rubarbă.
Poftă bună!