Cornulețe fragede cu magiun de prune | Cornulețe cu untură de porc
Mereu pregătesc cornulețe în perioada sărbătorilor de iarnă. Când eram mică îmi plăcea să mă joc cu aluatul pe care-l pregătea mami și să mă uit la ea cum le rulează. Abia așteptam să fie gata ca să le pudrez bine cu zahăr și să gust. Nici nu așteptam să se răcească.
Aceste cornulețe, deși nu arată ca și acelea pe care le știm de mici, se rulează aproape la fel. Aluatul este ușor sfărâmicios încă de la început, dinainte de-a fi copt. Trebuie lucrat cu răbdare dar în final vor rezulta cele mai bune cornulețe.
Ți se topesc în gură, efectiv!
Eu le prefer așa, deoarece se simte magiunul din ele, nu doar aluatul din care sunt pregătite.
INGREDIENTE
480 g făină tip 550
200 g untură de porc
150 g zahăr pudră
1 plic praf de copt
2 linguri oțet (eu am folosit din vișine )
9 linguri apă rece
2 borcane magiun de prune
zahăr pentru pudrat
Într-un bol generos am omogenizat untura cu zahărul pudră, apa rece și praful de copt stins cu oțet. Am adăugat treptat făina cernută iar apoi am frământat până când am obținut un aluat care nu se lipește de mână.
Pentru a vă ușura munca, vă recomand ustensilele de silicon ca de exemplu, aceste planșe din silicon , care sunt excelente pentru a lucra cu acest aluat și nu numai. ❤️
Am tapetat masa de lucru cu făină, am întins aluatul iar apoi i-am tăiat marginile pentru a lucra ordonat. Am așezat magiun pe toată lungimea aluatului apoi am rulat cât că nu iasă magiunul. Am tăiat cornulețele și le-am așezat în tavă.
Le-am copt la 170°C în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute. Urmăriți coacerea deoarece timpul poate varia în funcție de cuptorul fiecăruia.
După ce s-au copt le-am pudrat cu zahăr pudră cât încă au fost fierbinți.
Sunt de departe cele mai bune cornulețe pe care le-am gustat vreodată. ❤
S-aveți spor și poftă! ☺