aperitive cu somon
Aperitive

Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

Pentru că se apropie sărbătorile, m-am gândit să vă aduc o rețetă de starter pentru ca orice masă de sărbătoare să fie una specială.

De această dată puțin pește și un piure savuros iau o formă mai aparte. Am ascuns un minunat aperitiv într-un săculeț din aluat de clătite și i-am dat un aspect interesant chiar și pentru cei mai mofturoși copii care de cele mai multe ori sunt certați cu legumele.

INGREDIENTE PENTRU ALUATUL DE CLĂTITE:

300 g făină albă

25 g unt topit

70 ml apă minerală

30 ml lapte

1 ou

20 g semințe de susan negru

sare

INGREDIENTE PENTRU PIUREUL DE MAZĂRE:

200 g mazăre congelată

35 g unt

30 ml smântână dulce

sare/piper roșu

file de somon afumat

rucola

PREGĂTIREA CLĂTITELOR

Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și semințele de susan negru. Am rumenit clătitele și le-am pus de-o parte.

piure de mazare cu somon

retete de clatite sarate

PREGĂTIREA PIUREULUI DE MAZĂRE

Mazărea am fiert-o pentru 5 minute în apă cu sare. Am strecurat-o, apoi am pus-o într-un pahar gradat. Am adăugat untul și piperul după care am omogenizat totul cu ajutorul mixerului vertical. La final am adăugat smântâna dulce pe care am încorporat-o obținând un delicios piure de mazăre. Piureul trebuie să fie mai gros, pentru a nu se prelinge din clătite.

piure de mazare

Am așezat peste fiecare clătită puțină mazăre, file de somon și rucola. Am strâns săculeții și i-am legat cu fire rupte din tije de rubarbă.

clatite aperitiv

clatite cu somon
Poftă bună!