Rulouri de carne umplute cu parmezan
Când vine vorba de aperitive, e destul de greu de ales. Sunt sute, chiar mii de rețete simple, dar și rețete cu dichis pe care le poți încerca. Eu am ales azi o rețetă simplă, la îndemâna oricui, un preparat care nu necesită deloc bătaie de cap și pe deasupra este foarte gustos. Poți să folosești chiar și carne de vită sau pui pentru a le pregăti.
Aceste rulouri de carne umplute cu parmezan se pregătesc rapid, în maxim 30 de minute. Sunt grozave atât calde cât și reci.
Ce zici? Le încerci?
INGREDIENTE
- 10 felii pulpă de porc
- 150 g parmezan
- 3 ouă
- 50 ml lapte
- 150 g făină
- 250 g pesmet
- 50 g susan
- sare/piper
- ulei pentru prăjit
Am feliat pulpa de porc și am bătut-o pentru a deveni mai subțire și întinsă. Am răzuit parmezanul și l-am pus într-un castron, la îndemână.
După ce am condimentat carnea cu sare și piper, am presărat parmezan peste fiecare felie și am rulat. Am așezat ruloruile pe o farfurie, după care am pus uleiul la încins și am pregătit pesmetul amestecat cu susan. Ouăle le-am bătut împreună cu laptele și puțină sare.
După ce toate au fost pregătite, am procedat exact ca și în cazul șnițelului vienez. Am trecut rulourile prin făină, ou și pesmet, și-apoi le-am prajit în uleiul încins, după care le-am scos pe prosoape de hârtie care să absoarbă eventualul exces de ulei. Fiecare rulou are nevoie de aproximativ 30-40 de secunde pentru a se pătrunde și a fi prăjit.
Eu mereu fac mai multe bucăți, pentru că cel puțin 5 din ele trec în primele 10 minute după ce sunt gata. Le poți felia frumos și așeza pe platoul festiv. O să treacă repede.
Nu-i așa că nu-i mare lucru? Încearcă-le și tu.
Cu drag,
R²