Pogăcele cu jumări – rețeta clasica
Aveam în plan să fac sărățele azi. Nu a fost să fie. Ieri am făcut jumări și luându-mă cu treabă le-am uitat după ce s-au prăjit, vreo 15 minute în untură și s-au îmbibat puțin și nu mi-au mai plăcut. Așa că, am decis să le “reciclez”, că tot e sezonul pogăcelelor cu jumări și nu mai făcusem de-o vreme. Au ieșit, ca de fiecare dată, absolut delicioase. Noroc cu resturile rămase din margini, că am avut ce degusta, că altfel, nu cred că-mi rămâneau pentru Crăciun. INGREDIENTE ALUAT: – 550 g făină – 60 g untură – 2 ouă L – 250 ml lapte cald – 1½ plic drojdie…
Prăjitura Tăvălita – cea mai bună prăjitură
Prăjitura aceasta e una din preferatele familiei, dar mai ales a mea, pentru că se pregătește foarte simplu.☺ E o prăjitură foarte populară, a cărei singură problemă e aceea că trece prea repede. 😀 Ei, nu-i bai! O pregătim de câte ori ne e poftă și mai nou, mai rapid la airfryer. 😀 Da, acest blat e copt la airfryer! <3 Se poate, simplu și eficient, mai ales dacă aveți un airfryer cu rezistențe duble. INGREDIENTE PENTRU BLAT: – 5 ouă – 120 g zahăr – 2 linguri miere – 1 plic vanilie – 75 ml ulei – 150 ml lapte – 370 g făină – 1 praf de copt…
Cozonac pufos cu rahat – rețeta la airfryer
Dacă vă plac cozonacii la fel de mult cum ne plac nouă, să știți că-i puteți coace și la airfryer. Eu am un Cosori Dual Blaze TwinFry care coace senzațional. De data asta am făcut cozonacul cu rahat, pentru că e preferatul fetiței mele, însă se poate face și cu nucă sau mac ori după gustul fiecăruia. ☺ INGREDIENTE pentru 2 cozonaci împletiți: 1 kg făină albă 3 plicuri drojdie uscată 200 g zahăr 2 linguri zahăr vanilat 5 gălbenușuri 500 ml lapte 100 ml ulei cald 1 linguriță sare o linguriță coajă de lămâie 600 g rahat 1 gălbenuș+2 linguri de lapte pentru uns cozonacii Pentru început, am cernut…
Negresă – rețeta de negresă cu vișine
Dacă vreți un desert super ciocolătos pentru weekend sau dacă vreți un desert care să arate deosebit pe masa de Crăciun, atunci trebuie să încercați negresa aceasta cu vișine. Se poate glazura cu cremă de brânză, cu ciocolată sau o puteți doar pudra cu zahăr! Va fi perfectă oricum! INGREDIENTE PENTRU NEGRESĂ: 250 g făină cu 13% proteină 1 plic budincă de cacao 50 g cacao 150 g fructoză 250 ml lapte 250 ml ulei 3 ouă 1 plic praf de copt 300 g vișine fără sâmburi INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ: 3 linguri unt moale 100 g urdă sau brânză cremoasă de vaci 40 g fructoză pudră 60 ml lapte foarte…
Fursecuri cu unt – rețeta de fursecuri șprițate
Iubesc aceste fursecuri! Sunt foarte gustoase, fragede și se fac atât de ușor! Nu-i nevoie de o ocazie anume pentru a le pregăti, dar sunt foarte potrivite de Crăciun. Eu am un biscuit maker de vreo 12 ani dar aluatul e super fain de lucrat și fursecurile se pot face și cu forme de decupat. De această dată am copt fursecurile la airfryer pentru că durează mai puțin, iar mai multe rețete găsiți în cel mai mare grup de rețete pregătite la airfryer, din România! INGREDIENTE: 500 g făină tip 0 200 g zahăr 4 gălbenușuri 250 g unt la temperatura camerei ( 82% grăsime) un praf de sare 60…