Tartă cu brânză și caise – fără gluten, fără zahăr
Să nu-ți vină să crezi, dar ăsta mi-a fost tortul de zi de naștere. ☺ Am simțit nevoia de ceva rapid, ușor de pregătit și ușor pentru burticile noastre. Mereu fac torturi și prăjituri pentru alții. Aș putea spune că mă scald în ciocolată, frișcă și zahăr non-stop. Ei bine, de data asta, pentru mine și familia mea am ales altceva: o tartă pentru care n-ai nevoie de mixer sau de aparate sofisticate ci doar de ingrediente de calitate și vreo 40 de minute în care să le transformi într-un desert sănătos pentru tine și toți cei dragi. INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ 100 g miez de nucă măcinată 4 linguri fulgi de cocos 100…
Prăjitură rapidă cu fructe
E cu fructe varianta aceasta. Cu fructe din compot însă, puteți opta și pentru ciocolată sau pentru alte fructe precum căpșune, caise, prune chiar, ori rubarbă. Mi se întâmplă adesea să poftesc la dulciuri însă, paradoxal, nu prea am timp să le pregătesc. Îmi fac timp doar pentru comenzi și-atunci salivez cu gândul la prima felie cremoasă de tort pe care o voi savura… cândva. Din fericire, am câteva rețete rapide care mă mai salvează la nevoie și m-am gândit să vă împărtășesc una din ele. Am pregătit-o cu îndulcitor, iar asta vă poate ajuta și pe voi să serviți ceva dulce fără calorii. E o prăjitură nemaipomenită chiar și în această…
Pane de dovlecel cu șuncă și emmental
Un prânz sățios sau chiar un mic dejun pentru cei mai puțin matinali. ☺ În maxim 20 de minute puteți pregăti ceva simplu și delicos pentru cei dragi. Dovlecelul pregătit pane este un preparat foarte popular la noi. Se pregătește ușor, este ieftin și foarte gustos. Nu sunt fanul prăjelilor, mai ales al variantei ”pariziene”, însă dacă-mi pune cineva pe masă șnițele sau rondele de dovlecel pregătite în stil vienez, proaspete și incredibil de crocante, sunt în stare să le mănânc pe toate. INGREDIENTE: rondele de dovlecel/zuchini 2-3 ouă prosciutto crudo emmental 20-30 ml lapte 80-100 g făină 200 g pesmet sare și piper Am spălat dovlecelul, apoi am tăiat un număr…
Creier pane
Îmi place mult de tot când îl pregătesc pane. Are crusta aceea crocantă și miezul aromat și moale. Unt gust specific care nu poate fi confundat. Se spune că e una din delicatesele culinare românești. Tras la tigaie cu ou și ceapă, făcut pane ori salată cu maioneză, creierul e un aliment foarte gustos. Totuși e o bombă calorică și trebuie să fim atenți să nu-l consumăm prea des. Are în jur de 140 de calorii/100g, ceea ce nu-i un lucru rău, DAR, în aceeași cantitate de creier găsim aproximativ 2600 mg de colesterol. Foarte, foarte mult! Partea bună ar fi conținutul mărișor de fosfor, potasiu și Omega 3, dar…
Omletă cu unt și ceapă verde ( scrambled eggs by Gordon Ramsay )
Vă propun azi o altă variantă pentru prima masă a zilei, una mai specială realizată după rețeta lui Gordon Ramsay. Este omleta care mie îmi place cel mai mult. Ratotă, ouă jumări, omletă… sunt unul și-același lucru. Șunca, brânza sau cașcavalul, un strop de lapte sau ciupercile, fac mereu din acest preparat, un mic-dejun de nerefuzat. Eu vă propun azi o altă variantă pentru prima masă a zilei, una mai specială realizată după rețeta lui Gordon Ramsay. Este omleta care mie îmi place cel mai mult. Este pufoasă, are o savoare deosebită și este nemaipomenită mai ales în această perioadă când ceapa verde autohtonă se găsește din belșug. INGREDIENTE: 4…