SANO – CONCURS
Sunt sigură că produsele Sano fac parte din armata care te ajută să faci lună și bec în căminul tău. Eu nu mă pot lipsi de ele și pentru că a venit vremea curățeniei de toamnă, împreună cu Sano ne-am gândit că ți-ar prinde bine unul din cele 3 seturi de produse oferite de SANO România, care să-ți facă munca mai ușoară. Concursul se desfășoară pe pagina de Facebook! Ce ai de făcut pentru a câștig unul din cele 3 premii? Like paginilor Rita Ilieș & Sano Romania ( dacă nu ai făcut-o deja ) Distribuie în mod public fotografia concursului Spune-ne într-un comentariu care este produsul tău preferat de la Sano…
Gomboți ungurești | Găluște cu prune
Când primești câteva tacâmuri splendide și nu te poți hotărî ce să gătești, în ce poze să le folosești iei câteva prune, faci un aluat simplu și rapid și te apuci de modelat biluțe. Gomboții mei cu prune, s-au asortat perfect cu minunățiile primite! Gomboți cu prune ( așa se numesc la mine în Maramu’ ), gomboți ungurești, gomboți ardelenești cu prune, gomboți cu prune bistrițene sau pur și simplu găluște cu prune, sunt un desert specific acestei perioade având o aromă fină de scorțișoară care parcă prevestește venirea următorului anotimp. Există nenumărate rețete, însă eu prefer rețeta simplă, rețeta de post. Când mă apuc să pregătesc acest desert fac vreo…
Ciabatta ( pâine italiană cu măsline )
Ciabatta este o pâine italiană preparată din făină albă de grâu și drojdie, având o formă alungită și mai mult plată decât înaltă. Se prepară ușor, doar așteptarea e grea pentru că necesită mult timp ca să crească frumos. După cum probabil mulți dintre voi știți deja, Ciabatta este o pâine italiană preparată din făină albă de grâu și drojdie, având o formă alungită și mai mult plată decât înaltă. Nimic nou până aici, însă secretul acesteia stă în partea de dospire. Aluatul trebuie să fie plin de bule care după coacere se transformă în niște goluri de aer care dau pâinii un aspect aparte. Ciabatta poate fi simplă, cu măsline…
Restaurant GOSEN – marea deschidere în Baia Mare
Vă amintiți cu siguranță de Daniel și Andrei Ardelean, cei doi frați din Maramureș care au surprins în primul sezon jurații show-ului ”Chefi la cuțite” cu două preparate în total contrast: ”Sarmale cu păsat, hribi și afumătură”, o rețetă tradițională pe care Daniel a învățat-o de la bunica lui și pe care o pregătește cu drag pentru familia lui. ”Beef Wellington” cu trufe și sos de parmezan, un preparat sofisticat despre care Chef Florin Dumitrescu a crezut că este preparat de un bucătar cu minim 15 ani experiență. Defapt, fusese pregătit de Andrei Ardelean, care pe vremea aceea nici nu urmase încă vreun curs de specialitate. Ei au fost cei…
Fursecuri fragede fără zahăr ( decorate cu royal icing )
Un lucru e cert. Sunt fursecurile pe care-mi doresc să le pregătesc ca mărturii pentru nunta mea. Să dăruiesc un dulce migălit cu bucurie oamenilor dragi din jurul meu. Sunt sigură că în acest moment vă-ntrebați: ”royal icing fără zahăr?!” Da! Green Sugar, care este brandul companiei ”Laboratoarele Remedia”, poate face posibil acest lucru pentru că este un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obținut din două ingrediente: extract de Stevia rebaudiana și eritritol obținut din porumb prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis. Folosesc de ceva vreme acest produs, l-am testat în diverse băuturi, deserturi sau preparate de bază și este singurul care nu schimbă gustul alimentelor așa cum fac ceilalți…