VivaNatura – un brand drag și românesc
Viva Natura e un brand care îmi e de mult la suflet, nu doar pentru faptul că este un brand românesc, ci și pentru că are grijă de mine prin minunatele produse cosmetice naturale cu care mă răsfață zi de zi. ❤ Am un păr bogat și foarte sănătos și așa aș vrea să rămână mereu însă în ultima vreme, odată cu pregătirile pentru nuntă, datorită stresului cauzat de organizare și a mâncatului pe fugă am observat că în peria mea rămân mai multe fire de păr decât de obicei. Întâmplător, în aceeași perioadă aflasem de Crema împotriva căderii părului VivaNatura . Mi-a atras imediat atenția deoarece, pe lângă uleiurile presate la rece și…
Ciorbă acrișoară de urzici
Ador primăvara! Deși nu-i anotimpul meu preferat, îi sunt recunoscătoare pentru toate bunătățile ce mi le oferă. Îi sunt recunoscătoare pentru lumina și culoarea cu care îmi hrănește sufletul și îmi încântă privirea; pentru viața pe care o dă naturii. Urzicile, leurda, măcrișul, ștevia, loboda, spanacul, sunt verdețuri care ne aduc în fiecare primăvară un aport extraordinar de vitamine, aminoacizi esențiali și clorofilă. Sunt verdețuri foarte prețioase deoarece ajută la combaterea anemiei, la scăderea glicemiei, reglează tensiunea arterială, etc. Dat fiind acest lucru, m-am gândit să pregătesc ciorba mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului. INGREDIENTE: o legătură zdravănă de urzici 2 bucăți limbă…
Sărățele fragede cu untură
Sunt fragede, se pregătesc foarte ușor și sunt foarte bune chiar și după o săptămână. Nu au ouă în compoziție iar untura de porc le face mai gustoase și le conferă frăgezime pe zi ce trece. Se coc în aproximativ 15 minute și pot fi aromatizare după preferințe. Eu zic că niște sărățele sunt bune oricând indiferent de ocazie. Există o sumedenie de rețete de sărățele, însă cel mai mult ne plac acestea. INGREDIENTE 500h făină tip 650 180 de grame untură de porc 100 g smântână 30% 80 ml lapte cald 1 plic drojdie uscată 1 linguriță zahăr 1 lingură sare susan/mac/parmezan PREPARARE Într-un castron am pregătit maiaua din două linguri cu…
Crap cu ciuperci și cașcaval la cuptor
De multe ori mă-ntreb: cum să gătesc peștele? Nu știu de ce, dar pentru că peștele e un aliment ușor, tind să-l pregătesc în aceeași manieră. ☺ Îmi place carnea de pește, evident, mai ales cea fără prea multe oase. Dorada e deliciu, păstrăvul e accesibil și este printre peștii cu o cantitate scăzută de mercur și e cel mai bogat în acizi grași Omega 3 dintre peștii de apă dulce, dar e cam plin de oscioare. Macroul are puține calorii, dar mie parcă tot crapul îmi place fiind bogat în vitamine precum niacina, tiamina, acidul ascorbic, piridoxina, retinol și riboflavina, și bineînțeles minerale ca zincul, fierul și fosforul. INGREDIENTE: 1.5 kg pește Crap…
Dulceață de lapte făcută în casă – Dulce de leche
Una dintre micile plăceri ale vieții este aceea de-a savura o cană cu lapte proaspăt alături de un fursec delicios într-o dimineață răcoroasă de toamnă. Ei, dar dacă nu ești fan lapte și nici fan fursecuri, atunci e musai să-ncerci măcar o dată în viață dulceața de lapte.