Eclere – rețeta de bază
Am auzit mai multă lume spunând că se teme să pregătească eclere acasă. Multe din aceste persoane m-au rugat să scriu rețeta, așa că în sfârșit am reușit s-o scriu. Dacă și tu te numeri printre cei cu ”frică” de eclere, poate-ți trece după ce încerci rețeta mea. Întotdeauna mi-au plăcut eclerele. Sau mai degrabă cojile de eclere. Nu știu de ce, dar îmi place să le mănânc și goale sau doar cu lapte. Poți să umpli aceste coji atât cu creme dulci cât și cu salată de icre, salata de ridiche neagră sau cremă de pește. Poți să te joci în fel și chip așa că îndrăznește! Se fac foarte simplu! ❤ INGREDIENTE…
Ciorbă de ied dreasă cu iaurt
Chiar dacă la noi, preparatele din carne de ovine se consumă mai mult în perioada sărbătorilor de Paște, m-am gândit să vă aduc rețeta acestei ciorbe. Tare-mi place și tare potrivită-i pentru această perioadă. Nu știu de ce, dar parcă odată ce începe să se răcească afară încep să consum mai multe supe și ciorbe. Îmi dau o stare de bine, mă încălzesc, mă reanimă după o răceală. Dacă mai mănânc și un ardei iute, sunt cea mai fericită. ☺ INGREDIENTE: 2-3 buc oase cu carne 2 morcovi 1 păstârnac 1 cățel de usturoi 2 frunze de dafin 10-15 boabe piper 100 g mazăre boabe 1 ceapă 300 ml iaurt 2 gălbenușuri…
Tartă cu aluat fraged și rubarbă
Mereu profit de rubarbă atunci când apare. Vremea ei trece repede, așa că de câte ori găsesc, cumpăr și mă bucur din plin de calitățile ei. Este cunoscută ca și ”rubarbăr” sau ”revent” însă cel mai adesea o găsim sub denumirea simplă de rubarbă. Este înrudită cu hrișca și are o mulțime de beneficii asupra organismului uman. În China antică era folosită ca plantă medicinală pentru că are un conținut ridicat de vintamina C, vitamina K, mangan, magneziu, licopen și luteină. Atâta timp cât vom consuma doar tulpinile, vom fi în siguranță, însă e bine de știut că frunzele conțin acid oxacilic care poate provoca intoxicații extrem de grave. Crusta…
Fursecuri cu rahat
Când eram mică, mami făcea fursecuri șprițate la mașina de tocat carne. Erau cele mai bune. Azi nu-mi mai face pentru că le fac eu sub toate formele posibile. O presă de făcut fursecuri și biscuiți te poate ajuta să pregătești cele mai apetisante dulciuri. Toți ai tăi te vor întreba dacă fursecurile acestea sunt cumpărate. Se fac atât de simplu și sunt atât de fragede… Au un gust ușor vanilat și sunt super sfărâmicioase. Numai bune lângă o cană cu lapte sau o ceașcă cu cafea. INGREDIENTE 250 g unt moale 120 g zahăr pudră 1 ou 450 g făină albă două plicuri sau o linguriță extract de vanilie…
Salată de vinete cu ceapă și maioneză
Când începe perioada vinetelor proaspete și cărnoase, salata de vinete e prioritară. N-am cum să ratez o porție zdravănă asezonată cu roșii dulci și gustoase de grădină sau cu ardei copți. În fiecare vară primele vinete coapte merg la salată. Nimic nu se compară cu o felie de pită caldă unsă cu vinete și savurată alături de cei dragi. Restul, ajung vidate și trimise fain frumos la congelator. INGREDIENTE 2-3 buc (1 kg ) vinete coapte 1 ceapă mică sare/piper PENTRU MAIONEZĂ 1 gălbenuș de ou crud 1 gășbenuș de ou fiert 1 linguriță muștar 130 ml ulei Mare filosofie sigur nu e. Odată coapte vinetele ( la foc de…