Cozonac pufos cu rahat și nucă
Când vine vorba de cozonaci, preferatul meu e cel cu nucă, așa că nu m-am putut abține să nu adaug câteva nuci ușor prăjite în cozonacul pregătit azi. Parcă aduce a Panettone. Când am poftă de un cozonac mai deosebit, pregătesc rapid unul cu ciocolată și alune de pădure. Pe cel cu rahat îl pregătesc mai rar, însă când intru în spiritul Sărbătorilor, e primul pe lista cu prăjituri și cozonaci. INGREDIENTE 650 g făină tip 450 sare coaja rasă de la o lămâie și o portocală 1 plic drojdie uscată 250 g lapte cald 90 g zahăr brun 2 buc ou la temperatura camerei 120 g miez de nucă 350 g rahat 140 ml ulei cald…
Prăjitură cu blat umed și budincă fină de brânză
Deși fac prăjituri sau torturi aproape în fiecare săptămână, Sărbătorile mă prind mereu în pană de idei. An de an aceleași prăjituri au locul asigurat pe masă, tocmai de aceea, de data asta, m-am hotărât să improvizez. Cozonacii, prăjiturile și fursecurile ori cornulețele fragede cu magiun, toate trec precum pâinea caldă de Sărbători. În fiecare an pregătesc câteva sortimente, însă de această dată m-am hotărât să uit de rețetele binecunoscute. Vreau ceva nou, nu sofisticat, nu complicat, vreau ceva carea să-mi lase timp și pentru mine. INGREDIENTE PENTRU BLAT 200 g făină tip 000 ½ plic praf de copt 250 g zahăr 2 linguri cacaoă olandeză 1 ou ½ cană iaurt ½…
Ruladă de carne în prapur
Să fiu sinceră, nu sunt deloc vreun fan al ruladelor cu carne. Probabil că m-am săturat de ele pregătindu-le mereu la evenimente. Asta nu înseamnă că nu-mi place să experimentez, să testez și să mai dau o șansă unui astfel de preparat. Aveam și eu în congelator și uitam mereu de el. Noroc cu aparatul de vidat, că altfel cred că nu prea mai era bun de nimic. În final am ajuns la concluzia că există și rulade care sunt pe placul meu așa că, în cele ce urmează, am să vă împărtășesc și vouă rețeta. ☺ INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA DIN CARNE DE VITĂ 600 g carne tocată de vită 2 gălbenușuri de…
Supă cremă de dovleac
De prin noiembrie mă tot pregătesc să fac o supă cremă de dovleac și n-am reușit decât acum. Ba am postat alte rețete, ba am prăjiturit într-una pentru a-mi onora comenzile pentru Sărbători… În final m-am pricopsit cu o durere-n gât de n-ai mai văzut. Și dă-i cu ceaiuri, cu Echinaceea, dă-i apoi și cu Propolis… până ce am ajuns la antibiotice. Dar nu-i bai, încep să mă refac, iar supa asta mă ajută cu siguranță! Dovleacul e plin de vitamine și minerale. Conține B-uri ( 6 la număr ), vitamina C, vitamina A, zinc, luteină, calciu, magneziu și lista poate continua. Ba mai are și puține calorii, în jur…
Penne Quatro Formaggi
Dacă există retete rapide de paste, atunci acestea nu-s altele decât Spaghetti al olio e peperoncino și desigur, Quatro Formaggi. ❤ Azi, cotrobăind prin frigider înfometată, mi s-a aprins instant beculețul. Am paste, am brânzeturi și 15 minute la dispoziție înainte să leșin de foame. Nu-i așa că vi se întâmplă și vouă? INGREDIENTE 50 g branză cu mucegai 50 g emmental 50 g gorgonzola 50 g parmezan 200 ml smântână pentru gătit LaDORNA minim 23% grăsime 20 g unt 300 g penne sare Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită și sare. Pastele le-am fiert 6 minute, însă în funcție de marca pe care o folosiți citiți pe ambalaj timpul necesar…